12 Ağustos 2015 Çarşamba

Eklem ağrıları, Romatoid Artrit, eklem romatizması sizi de canınızdan mı bezdiriyor?



Eklem ağrıları, romatoid artrit ağrıları, eklem romatizmasına iyi gelen bazı besin maddeleri var.
Zerdeçal
Zencefil
Karabiber

Yapılan bazı araştırmalar karabiber ile zerdeçalın birlikte tüketilmesinde zerdeçalın etken maddesi olan "kurkumin" in etkisinin ciddi anlamda artarak daha  olumlu sonuçlar vermektedir.

1/4 su bardağı toz zerdeçal
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı toz karabiber
2 çorba kaşığı soğu sıkım zeytin yağı yada hindistan cevizi  yağı.

Toz zerdeçal ve su çelik bir tencere içerisinde ocağa yerleştirilir. Kaynama noktasında karabiber eklenir. 10 dk kısık ateşte bırakılır. Su azalırsa su takviyesi yapılır.Macun kıvamında olmalıdır.
Ocaktan indirilip akabinde yağ eklenir ve hızla karıştırılır. 2 hafta kadar buzdolabında saklanabilir.
Süt, yoğur, yada çorbanızın içine 1 tatlı kaşığı ekleyerek tüketilir.


8 yorum:

  1. vallahi cok iyi geldi bu sıcaklarda zorluyordu benı. hemen deneyeceım tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. merhaba blogunuza rastladığıma bir mutlu oldum ki tarif edemem ...ben RA hastasıyım kronik rahatsızlığımdan öyle çok muzdaribim ki tahmin edemezsiniz allah beterinden korusun ama insan çare arıyor ..size sorum ben 14 sne yakın oldukça fazla ilaç kullanıyorum acaba bu karışımın bana yan etkisi olurmu ayrıca her sabah kahvaltıdan sonra ılık şekersiz çaya 1çay kaşığı zerdaçalı sade olarak katıp içiyorum ...merakla cevabınızı bekleyeceğim ...sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Hoş geldiniz. Öncelikle çookkk geçmiş olsun diyorum. Fakat tıbbi bir eğitimim olmadığı için bu sorunuza olumlu yada olumsuz bir cevap veremem:( Fakat bu tür yangılar için tüketilecek bazı gıdalar var. Çörek otu yağı soğuk sıkım, zencefil, zerdeçal vs gibi. Bu gıdaların etkileşimini doktorunuza sormanız daha iyi olacaktır. Benden bir tavsiye ise mümkün olduğunca ilaçları azaltıp doğal takviyelere yönelmeniz. Bana beniyisimiseniyisimi@gmail.com adresinden de ulaşabilirsiniz. Bu tür paylaşımlar için yeni bir blog oluşturuyorum seniyisimiiyiyasa.blogspot.com :) Burada ilerleyen zamanlarda daha çok bilgi göreceksiniz.
      Sevgilerimle..

      Sil
  3. kısa sürede cevap yazdığınızı için çokk teşekkürler . soğuk sıkım çörekotu yağını duydum hatta ve hatta şu günlerde almayı düşünüyordum dediğim gibi ilaçlarımla etkileşimi olurmu kaygısı yaşıyorum belki siz bu konuyla alakalı birşeyler duymuşunuzdur okumuşunuzdur diye düşündüm .... doktorlar hiç bir şekilde doğal yöntemleri kabul etmiyorlar bilirsinizki ilaç sektörü ticareti fazla kazanma hırsı insanların sağlığını hiçe sayıyor doktorlarda buna alet oluyor yani çıkar ilişkisi:(
    uzun yazdım kusura bakmayın her zaman takipte olacağım yeni blogunuz hayırlı olsun ....güzell yüreğinize hiççç zarar gelmesin sevgi ve saygılar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Dediğim gibi ilaçları azaltın doğal takviyelere ağırlık verin. Ve mümkünse karbonhidratın her türünü kesin. Ve inek sütü tüketmeyin. Facebook da "green juice lovers" sayfası sevdiğim bir sayfadır çok fikir alabilirsiniz :)
      Sevvgilermle :)

      Sil
    2. Bir de karbonat kullanın :)
      https://www.facebook.com/175346669287746/photos/np.1442739935444519.761049021/550060901816319/?type=1&notif_t=notify_me_page

      Bu sayfaya bakın :)

      Sil
  4. önerilerinizi hemen araştıracağım .doğru bildiğim ev yoğurdu ve inek sütünü karbonhidratlı gıdaları çok tüketiyorum demekki kendimi onlardan soyutlamam lazım ..sağolasın cnm. beni oldukça memnun ettin iyiki sizin gibiler var ..bende sevgi ve selamlarımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)