Yemek & İçmek
































Desenli Rulo Pasta

Herhangi bir rulo pasta tarifi ile rahatça yapabileceğiniz 
bu şahane rulo pasta modellerinin en detay görüntülerini video kaydında bulabilirsiniz:)
En belirgin özelliği yapacağı modelin hamurunu renklendirip şekline göre yağlı kağıda sıkmak 
ve bu kısmı pişirdikten sonra kalan hamur malzemesini üzerine dökerek pişirmek:)
Haftaya bu yayınla başlamak eminim hepinizin hoşuna gidecektir ;)
















Tüm fotograflar webden alıntıdır :)

Kekler gül açmış :)
Çok şık olmuşşşşş çoookkk :)
Bayıldım ben bu sunuma:)
Birazcık emek ile bambaşka görüntüler elde etmek mümkün :)







Zencefil

*Zencefil Asya mutfağının hem sıcak hem acı ana baharatıdır. Bu tropikal meyvenin yer altındaki gövdesine verilen isimdir aslında zencefil. Aşağıda bahsedeceğim koruyucu ve önleyici özelliklerinin çoğu kurutulduğunda da korunmaktadır.


*Mide bulantısı ve yolculuk rahatsızlığını önler. Zencefil mide bulantısının önlenmesinde yaygın kullanılan ilaçlar kadar etkindir. Ancak zaten devam eden mide bulantısını durdurma etkisi bulunmamaktadır.


*Hazmı kolaylaştırır, sindirim gazını hafifletir. Safrayı uyararak bağırsakları rahatlatır; gaz sancısı ve karın ağrısını engeller.


*Kanın pıhtılaşma eğilimini azaltır. Kan dolaşımın bloke ederek kalp krizi veya inme neden olabilen kan pıhtılarının oluşumunu engellemede sarımsak ve soğandan çok daha etkili olduğu ortaya çıkarılmıştır


*Güçlü bir öksürük ve soğuk algınlığı savaşçısıdır. Zencefil kan dolaşımı üzerinde ısıtıcı ve balgam ve mukozal iltihabı sökücü etki göstermektedir.


*Romatizmal ağrı,şişlik ve sertlik önleyici etkileri olduğu düşünülmektedir. Ayurvedik romatizma ve artrit tedavisinde faydalanılan zencefilin hiçbir yan etkisi kaydedilmemiş ve olumlu etkileri rapor edilmiştir. Zencefilin bu etkilerinin, inflamasyona neden olan bileşikleri bloke etmesiyle bağlantılı olduğu düşünülmektedir.


*Sadece 1 gr(1/2 çay kaşığı) kuru zencefil veya küçük bir parça taze zencefil mide bulantısı ve yolculuk rahatsızlığına iyi gelir.


*Fazla zencefil tüketimi mesane girişinde kaşıntıya neden olabilmektedir. Dikkatli tüketilmesi tavsiye edilir.

Hasır kurabiye yapımı

Bu tür çalışmalar için kullanılan tekniği beğendim.

Yoksaaaa hamurdan bu tür bir hasır yapmak var yaaaa

İnsanı çileden çıkartabilir :)

Kurabiyenin tarifi yoktu maalesef :( 

Muhtemelen milföy hamurundan olabilir pişirmeden önce üzerine toz şeker ve tarçın serpiliyor :)











Kek ve pastalar için çikolata dekorlar


Folyo üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatadan figürler oluşturarak 
pasta ve keklerinizi süsleyebilirsiniz
Çikolatayı eritmek için içine çikolata koyduğunuz poşeti sıcak su içerisinde bekletmek de farklı bir yol:)






Fındık ve  Portakallı  Waffle 


Malzemeler 
Yarım su bardağı un 
2 çay kaşığı kabartma tozu 
1/2 çay kaşığı tuz 
2 çorba kaşığı şeker 
2 büyük yumurta 
1 çay kaşığı vanilya özü 
iki küçük portakal (2/3 su bardağı) 
1/4 su bardağı tereyağı, erimiş 
1/2 fincan cevizler, kavrulmuş ve doğranmış 
Hazırlanması: 
Elenmiş un, kabartma tozu, tuz, şeker yumurtayı çırpın içine vanilya, 1 yemek kaşığı portakal suyu ve tereyağı ekleyin, tüm malzemeleri iyice karıştırın sonra kıyılmış ceviz ekleyip tekrar hafifçe karıştırın.
İşlem tamam :) Dip not hamur dinlendikçe daha güzelleştiğinden 2 saat dinlendirmeniz tavsiye olunur :)






Pancake pastası


4 adet Yumurta 
 1,5 su bardağı süt 
 1 bardak un 
 2 su bardağı kakao tozu
 1/2 su bardağı tereyağı
 6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı Vanilya
  Çırpılmış krema / Nutella / çikolata mousse
Hamur malzemesini krep yapımındaki gibi çırpın
 Bir saat boyunca buzdolabında hamur koyun.
Ve fotoğraflardaki sırayı takip ederek mutlu sona erişin :)








Her yiğidin bir karpuz yeme hali vardır benim ki de bu :)))


Lezzet Yumakları...

Tost ekmekleri,
sosis
yumurta 
kaşar, galeta unu
İşte hepsi buuuuuuuuuuuuu değişik hoş bir lezzet yumağı örneği :)



Tost kavramına yeni bir boyut getirmişler bence ve çok da yaratıcı.
Ayrıca tost makinesine de ihtiyaç yok ;)


Kivi ve çikolata birleşiminden çıkan eğlenceli sonuç



Mumya sosisleeerrrr:)


Çikolatadan dondurma kasesi:)


Mısırları şeker ve tereyağı ile keserek haşlama fikri:)
Çocuklar da bu şekilde daha kolay yiyebilirler bence:)


Kiwinin muz versiyonu ;)



Kurabiyeler paketi kendinden :)

Herhangi bir kurabiye hamurundan hareketle

yarısı sade,

yarısı kakaolu
hazırlanarak aşağıdaki yollar izlenerek çok şık kurabiyeler yapabilirsiniz:)
















Çıtır Lezzetler


1 su bardağı su
2 çorba kaşığı esmer şeker
1/2 çay kaşığı tuz
85 gr margarin veya tereyağ
1 su bardağı un
2 yumurta
1/2 çay kaşığı vanilya
Üzeri için,
Tarçın ve pudra şekeri

Öncelikle su,yağ,tuz,şeker,vanilya bir tencere kaynama kıvamına getirilir. Kaynama başlayınca üzerine un eklenir. Hamur tencereden ayrılana kadar ve pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Pişme işlemi bittikten sonra soğuması için bırakılır. Soğuduktan sonra teker teker yumurtalar eklenir. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra hamurumuz hazır demektir. Hamuru sağlam bir torbaya veya krema torbasına alıyoruz. Torbanın ucunu keserek kızgın yağa hamurları sıkmaya başlıyoruz.
Kızaran çıtırlar kağıt havlu üzerine alınıp üzerlerine pudra şekeri ve tarçın eklenerek afiyet ile mideye gönderiliyor:)



Numaralı kekler:)

Kupa kekler muhteşem

İşteeeeeeeeee tatlı krizi geldiğinde yapılacak muhteşem 2 tarif :)
Koca bir kek yapıp 3-4 gün sürekli tüketmekten ise kendiniz kandırmak için 
3 dk içinde pişirebileceğiniz iki kek tarifi:)

Bu akşam ilkini deneyceğim dolapta kabaklar tatlı olmak için beni bekleseler de..:)






Taze Ahududu ile Nutella Espresso Kupa Kek
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı espresso tozu veya kahve
1 yumurta
3 çorba kaşığı kakao tozu
3 yemek kasigi Nutella
3 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı bitkisel yağ
Tuz tutam
Krem şanti
Taze ahududu (veya çilek, yaban mersini, vb)
1. Normal büyüklükte kahve kupası içinde kahve ve yumurtayı hafifçe çırpın. Kupaya süt, tuz, espresso tozu, şeker, kakao ve yağ ekleyin. İyice karıştırın.
2. Nutella ekleyin ve çok iyi karıştırın.
3. Bir çatalla dikkatlice Un katlayın. Pürüzsüz bir kabarık doku oluşturmak için dikkatli olun.
4. 3 dakika yüksek Mikrodalga. (Benim fırın 950 max)
5. Serin ve çırpılmış krema ve ahududu ile üstünü süsleyin
Afiyet olsun :)
Nutella Kupa Kek
Malzemeler


4 yemek kaşığı kek un 


4 yemek kaşığı beyaz toz şeker 

1 yumurta 

3 yemek kaşığı kakao tozu 

3 yemek kaşığı Nutella 

3 yemek kaşığı süt 

3 yemek kaşığı zeytinyağı veya bitkisel yağ
Yöntem
1. Bütün malzemeleri kupa içersinde çırpın.Kıvam pürüzsüz hale gelince  3 dakika - max yükseklikte mikrodalga fırına verin.Arzunuza göre  krema ve biraz çikolata sosu 
2. Krem şanti ve çikolata şurubu ile tadını çıkarın!
Not: mikrodalga watt bağlı olarak, pişirme süresini artırmanız gerekebilir.








Billur Hanım'dan Karamelize Elmalı Tart  ve Kahvaltı çörekleri :)

Sabah sabah ağzınızda eriyen yumuşacık puflar…
- 3 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 170 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 bardak süt
üst sos ve kaplaması için:
- 150 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı vanilya ektresi
- 1 bardak tozşeker
- 2 yemek kaşığı tarçın
İnanın böyle bir lezzet yok, bir kere yaparsanız göreceksiniz hem çok kolay hemde dayanılmaz birşey…
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Bu tarifle 16 adet çörek çıkıyor , bunun için çoklu muffin kalıplarına ihtiyacınız olacak. Silikon olurlarsa sizin için daha kolay olur.
Derin bir  karıştırma kabında un, kabartma tozu,mahlep ve tuzu karıştırın, bir kenarda beklesin. Başka bir kapta elektrikli mikser ile tereyağı ve şekeri çırpın, yumurtaları ekleyin, tekrar çırpın, unlu karışımı ve sütüde ekleyin ve tekrar çırpın.
Çoklu kalıpları yağlayın, içine bir kaşık yardımı ile fazla olmamak kaydıyla karışımdan paylaştırın, önceden ısıttığınız fırına verin.
Diğer bir tarafta bir kabın içinde erimiş tereyağı ile vanilya ekstresini karıştırın. Başka bir kaptada tarçın ve tozşekeri karıştırın.
Fırında çörekleriniz piştiğinde alın ve biraz soğumaya bırakın ki kalıplardan hemen çıksınlar. Kalıplardan çıkardığınız çörekleri önce tereyağlı karışıma daha sonrada şekerli tarçınlı karışıma batırıp tabağa alın, afiyet olsun…..

Elma zamanı geldiiiii…..

Hamur için:
- 2 bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 bardak küp doğranmış tereyağı
- 1/2 bardak soğuk su
Elmalı kısım için:
- 8-10 adet orta boy elma (soyulmuş ve dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yulaf
- 1  tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı sultani üzüm
- 4 yemek kaşığı kahverengi şeker + 2 yemek kaşığıda fırına verirken üzerine koymak için
- 1/4 bardak sıvı krema
üstü için:
- Çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma
Hamurun malzemelerini derin bir kaba koyup hamur karıştırıcısı veya el yardımıyla karıştırın, oluşan hamuru streçleyip buzdolabına koyun.
Dilimlenmiş elmaların üzerine biraz limon sıkın ki kararmasın. Sonra bir tavaya tereyağını koyun erisin, üzerine krema hariç tüm harç malzemesini koyun, ara ara karıştırarak elmalar karamelize oluncaya kadar pişirin. Elmaların ve tüm malzemenin parlak renkli karamel rengini aldığını görünce kremayı ekleyin, karıştırın ve altını kapatın.
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Kelepçeli kalıbın veya tart kalıbının altına yağlı kağıt kesip tüm kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hamuru hafif unlanmış bir satıhta 26-28 cm çapında yuvarlak açın, bunu kalıba yerleştirin, kenarlarını iyice yapıştırın ve 5 dakika fırına verin.
Fırından çıkardığınız az pişmiş tartın içine harcı yerleştirin, üzerine kahverengi şekeri serpin ve  fırına verin. 20-30 dakika sonra kenarları altın rengi olan tartınızı fırından alın, ılınınca  resimde gördüğünüz gibi krema veya vanilyalı dondurma ile servis yapın, afiyet olsun…


Süper yumurta pişirme fikri :)


**************************************************************************

Muzun bu sunumuna bayıldım muz sevmeyen çocuk bile yer bunu :)





Mantılar çiçek açmış :)




Hımmmm tatlı mı desem meyve mi deseeeeemm muhteşem:)



Fırınlanmış patatese farklı bir yaklaşım


Hamur kapatma şekilleri



Malzemeler farklılaştırılarak güzel sunumlar ortaya çıkabilir



Kızarmış MUZ

炸香蕉


PEYNİR CİPSİ












 

  Ballı tereyağlı, deniz tuzlu mısır




Deniz Tuzu Bal Tereyağ
2 yk. tereyağı, erimiş 
2 yk. bal 
Arzu ettiğiniz kadar  deniz tuzu
1. Tereyağını eritin. Bal ekleyin ve iyice karıştırın. Deniz tuzu ekleyin
2. Taze yapılmış patlamış mısırı üzerine dökün. Iyice karıştırın. Tadın ve gerekirse daha fazla tuz ekleyin. 
3. Keyfini çıkarın. :)

 

 Kaynak..

 

 

Nutella & waffle:)

















1 yorum:

  1. bunlar iyi hoş ta buları güzelce pişirebilecek bi fırın" lazım bence yoksa olmaz boyle guzel goruntuyu yakalayamazsınız :)

    YanıtlaSil

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)