2 Ekim 2015 Cuma

Pratik bilgileri hatırlayalım


Bez ayakkabılarınızı balmumuyla su geçirmez hale getirebilirsiniz. Yapılması gerekenler, balmumunu ayakkabının tüm yüzeyine sürmek ve saç kurutma makinasıyla kurumasını sağlamak.



Elektronik cihazlarınızın şarj kablolarının bükülerek zarar görmesini önlemek için eski bir tükenmez kalemin yayını kablonuza dolayabilirsiniz.


Muffin kalıplarınızı baharat ve soslarınızı koymak için kullanabilirsiniz. Böylece çeşitli sosları bir arada servis etmeniz kolaylaşacaktır.


Çok sayıdaki çileği yapraklarından ayırmak istiyorsanız fakat zamanınız kısıtlıysa, bu işlemi pipet yardımıyla hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.


Boya yaparken fırçanızda kalan fazla boyadan bir lastik yardımıyla kolayca kurtulabilirsiniz.


Elektrikli süpürgenizin hortum kısmına eski bir ince çorap geçirirseniz, küçük eşyalarınızın yanlışlıkla makinanın içine çekilmesini engelleyebilirsiniz.


Saçınıza veya herhangi bir yere yapışan sakızdan buz yardımıyla kurtulabilirsiniz.
meydan gazetesi

Plastik saklama kabının içerisine birkaç parça gazete kağıdı koyup kapatın.

On dakika kadar, gazeteleri plastik kap içerisinde bekletin.

Saklama kaplarını açıp suyun altına tutarak, iyice yıkayın ve kurumasını bekleyin.

Plastik kaplar kuruduktan sonra, plastik kabın içerisindeki koku giderilmiş olur.

Buzdolabında ya da mutfak dolaplarında bulundurulan plastik kaplardaki kokuları, kısa zaman içerisinde yok edebilir ve kaplarınızı yeniden güvenle kullanabilirsiniz.


Uhu Kurumadan, Kumaşı Silmeyin

Uhu yeterince kuruduktan sonra, ince bir kart ya da sivri uçlu bir cisim ile uhuyu yapıştığı yüzeyden çıkarabilirsiniz. Ancak bu işlem sırasında dikkatli olmanız, kumaşın zarar görmemesi açısından önemlidir. Uhunun üstte kalan tabakasını çıkardıktan sonra, ağartıcı özelliği olmayan temizleyicileri kullanarak, tüm lekenin giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Kumaşı Dikkatli Bir Şekilde Silin

300 mililitrelik bir kabın içerisine, bir 2-3 çay kaşığı kadar deterjan koyun ve homojen bir yapı elde etmek için karıştırın. Temiz bir bez yardımıyla oluşturduğunuz karışımın yüzeye nüfuz etmesini sağlayın. Ancak kumaşı silmemeye dikkat edin. Silme işlemi yapmanız, uhunun yayılmasına yol açabilir. Kumaş, hazırladığınız karışımı emdikten sonra, kumaşı durulayın. Kumaş kuruduğunda uhu lekesinin tamamen yok olmaması durumunda, aynı işlemi tekrarlayın.

Koltuk, kıyafet, masa örtüsü gibi kumaşlara bulaşan uhu lekesini çıkarmak için aceleci davranmanız, lekenin yayılmasına yol açabileceği gibi, kumaşın zarar görmesine de neden olacağından, yapacağınız işlemleri dikkatli bir şekilde gerçekleştirmeye özen gösterin.







6 yorum:

  1. Bilgiler muhteşem. Teşekkürler paylaşımın için :)

    YanıtlaSil
  2. Kalem yayı iyi fikir teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Yararlı bilgiler. Plastik kaplardaki gazete kağıdının kokuları aldığını bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  4. Harikasın canım emeğine sağlık Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. güzel paylaşımlar emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)