28 Eylül 2012 Cuma

Karamelize Elmalı Tart


Billur Hanım'ın ellerine sağlık :)

Elma zamanı geldiiiii…..

Hamur için:
- 2 bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 bardak küp doğranmış tereyağı
- 1/2 bardak soğuk su
Elmalı kısım için:
- 8-10 adet orta boy elma (soyulmuş ve dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yulaf
- 1  tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı sultani üzüm
- 4 yemek kaşığı kahverengi şeker + 2 yemek kaşığıda fırına verirken üzerine koymak için
- 1/4 bardak sıvı krema
üstü için:
- Çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma
Hamurun malzemelerini derin bir kaba koyup hamur karıştırıcısı veya el yardımıyla karıştırın, oluşan hamuru streçleyip buzdolabına koyun.
Dilimlenmiş elmaların üzerine biraz limon sıkın ki kararmasın. Sonra bir tavaya tereyağını koyun erisin, üzerine krema hariç tüm harç malzemesini koyun, ara ara karıştırarak elmalar karamelize oluncaya kadar pişirin. Elmaların ve tüm malzemenin parlak renkli karamel rengini aldığını görünce kremayı ekleyin, karıştırın ve altını kapatın.
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Kelepçeli kalıbın veya tart kalıbının altına yağlı kağıt kesip tüm kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hamuru hafif unlanmış bir satıhta 26-28 cm çapında yuvarlak açın, bunu kalıba yerleştirin, kenarlarını iyice yapıştırın ve 5 dakika fırına verin.
Fırından çıkardığınız az pişmiş tartın içine harcı yerleştirin, üzerine kahverengi şekeri serpin ve  fırına verin. 20-30 dakika sonra kenarları altın rengi olan tartınızı fırından alın, ılınınca  resimde gördüğünüz gibi krema veya vanilyalı dondurma ile servis yapın, afiyet olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)