19 Şubat 2013 Salı

Fındık ve Portakallı Waffle

Fındık ve  Portakallı  Waffle 

Malzemeler 
Yarım su bardağı un 
2 çay kaşığı kabartma tozu 
1/2 çay kaşığı tuz 
2 çorba kaşığı şeker 
2 büyük yumurta 
1 çay kaşığı vanilya özü 
iki küçük portakal (2/3 su bardağı) 
1/4 su bardağı tereyağı, erimiş 
1/2 fincan cevizler, kavrulmuş ve doğranmış 
Hazırlanması: 
Elenmiş un, kabartma tozu, tuz, şeker yumurtayı çırpın içine vanilya, 1 yemek kaşığı portakal suyu ve tereyağı ekleyin, tüm malzemeleri iyice karıştırın sonra kıyılmış ceviz ekleyip tekrar hafifçe karıştırın.
İşlem tamam :) Dip not hamur dinlendikçe daha güzelleştiğinden 2 saat dinlendirmeniz tavsiye olunur :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)