Fındık ve Portakallı Waffle
Malzemeler
Yarım su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
2 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özü
iki küçük portakal (2/3 su bardağı)
1/4 su bardağı tereyağı, erimiş
1/2 fincan cevizler, kavrulmuş ve doğranmış
Hazırlanması:
Elenmiş un, kabartma tozu, tuz, şeker yumurtayı çırpın içine vanilya, 1 yemek kaşığı portakal suyu ve tereyağı ekleyin, tüm malzemeleri iyice karıştırın sonra kıyılmış ceviz ekleyip tekrar hafifçe karıştırın.
İşlem tamam :) Dip not hamur dinlendikçe daha güzelleştiğinden 2 saat dinlendirmeniz tavsiye olunur :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)