Ne yiyorsak O'yuz!!!! Ne yiyorsak ona dönüşüyoruzzz
İşte en kısasından tam tariffff
Ekşi maya yapmak sandığınızdan daha kolay:
1 bardak organik tam buğday ya da çavdar ununu, 1 bardak kaynak suyu ile iyice temizlenmiş cam bir kavanozda bir araya getirin.
İki gün boyunca aklınıza geldikçe bu bulamacı karıştırın, hamurun lezzetine uyanan mayalar hava alsın.
Üçüncü gün bu karışımın yarım bardağını ayırarak üzerine yarım bardak un ve yarım bardak su ekleyin. Yine, gün boyu aklınıza geldikçe karıştırın.
Dördüncü gün yine yarım kap karışımını ayırın ve üzerine yarım bardak un ve su ekleyin.
Bu şekilde yedinci güne geldiğinizde içi kabarcıklarla dolu bir karışımınız olacaktır. Biraz ekşi kokan ama son derece canlı bu karışıma ekşi maya diyoruz!
Yarattığınız bu maya ile her türlü hamuru ekmeğe dönüştürebilirsiniz. Maya katmanız söylenen her 1 kg. una 1 bardak eklemenizi ve kabarma süresini 18 saat vermenizi öneriyoruz. Hamurunuz, hele bu 18 saati buzdolabında geçirirse çok daha lezzetli bir ekmeğiniz olacaktır.
Ne yiyorsak O'yuz!!!! Ne yiyorsak ona dönüşüyoruzzz
Ekmek Kutsaldır! Geleneksel ekmeğinize sahip çıkın!
Ekşi maya yapmak sandığınızdan daha kolay
Slow Food Türkiye / Fikir Sahibi Damaklar : EKŞİ MAYA EKMEK YAPIMI: GERÇEK EKMEK ATÖLYESİ
Gerçek Ekmek Atölyesi/1. Gün
Gerçek Ekmek Atölyesi/2. Gün
Gerçek Ekmek Atölyesi/3.Gün
Gerçek Ekmek Atölyesi/4.Gün
Ekşi Maya Ekmek Atölyesi/5.Gün
Gerçek Ekmek Atölyesi/6.Gün
Ekşi Maya Ekmek Atölyesi/7.Gün
Gerçek Ekmek Atölyesi/8.Gün
Tarif ve ayrıntılar için tıklayınız
Slow Food Türkiye / Fikir Sahibi Damaklar
Yediğimiz herşey kimyasallarla doluyken bu post çok önemli bence.
YanıtlaSilKesinlikle çok önemli ve lütfen paylaşım lezzetlerimize tatlarımıza sağlığımıza sahip çıkalım:( Ben bu konuya yeğenlerimin geleceklerini düşününce gerçekten çok üzülüyorum ve onlara bu tür değerleri bırakmak için elimden geleni yapıyorum.. Lütfen paylaşalım bu postu :(
YanıtlaSil