25 Haziran 2013 Salı

Zehirsiz Ev !!!!

Her gün kullandığımız ürünlerden zehirli maddeleri eksiltme girişimidir.

Pek çokları gibi bizim de çocuk sahibi olduktan sonra ortasına daldığımız, içinden çıkılmaz organik-katkısız-koruyucusuz-doğa dostu-ekolojik-biyoçözünür bilmecesine verdiğimiz yanıttır.
Marketten aldığımız ne idüğü belirsiz ürünleri otopsi masasına yatırdığımız ve yerlerine kabul edilebilir alternatifler koyma serüvenimizi belgelediğimiz yerdir.
Bizimle beraber araştırmak, öğrenmek, denemek ve paylaşmak isteyenlerle buluşacağımızı umduğumuz noktadır.


Bugüne kadar nasıl temizlik ve bakım yaptık? Onlar bize neler yaptı?
  • Yüzeyleri geçici bir süreliğine kirden, mikroptan arındırdık, ama yerlerine zehirli kimyasallardan oluşan tabakalar koyduk.
  • Vücudumuzdaki, saçımızdaki doğal yağları kuvvetli kimyasallarla yok edip, sonra onları nemlendirici özellikli başka kimyasallarla geri kazanmaya çalıştık.
  • Bugün alerji, astım, egzema, bronşit, migren, hormonal bozukluklar, üreme bozuklukları, doğum kusurları, kanser almış başını gidiyor. Bunların, yediğimiz-içtiğimiz böcek ilaçlarıyla, kullandığımız temizlik ve kozmetik ürünleriyle bağlantısı her geçen gün biraz daha sağlamlaşıyor.
Peki elimizden ne gelir?
Hiçbir şey yapamıyorsak, ürün etiketlerini okumayı; oralarda yazılanları ve yazılmayanları deşifre etmeyi, dolayısıyla da daha doğru seçimler yapmayı öğrenebiliriz.
Tekerleği yeniden icat edecek değiliz: Bizden önceki kuşakların zaten bildiği, zamanla vakit ve enerji tasarrufu uğruna unuttuğumuz yöntemlere, reçetelere geri dönebiliriz.
Takıntı yapmadan, paniğe kapılmadan… Elimizden geldiğince…

Tarif: Ev Yapımı Leke Çıkarıcı

Haziran 24, 2013 | İlk yorumu yapın... | 19 görüntüleme

Ev yapımı çamaşır tozu ve ev yapımı çamaşır yumuşatıcı kullanıyorsunuz. Memnunsunuz da. Ama zaman zaman yağ lekelerinin çıkmadığından şikâyetçisiniz. Sanırız bu tarifi beğeneceksiniz…

Yabani Otlardan Kurtulmanın İlaçsız Yolları

Haziran 19, 2013 | İlk yorumu yapın... | 64 görüntüleme

Doğa yeniden yeşerdi; çiçeklerimizle, yetiştirdiğimiz bitkilerle beraber yabani otlar da her tarafı sardı.
Yabani ot öldüren herbisitlere uzanmadan önce son MIT araştırmalarına bir göz atmakta ve de çocuklara, size ve dünyaya zarar vermeyen birkaç basit yöntemi hatırlatmakta fayda var…

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi

Haziran 18, 2013 | İlk yorumu yapın... | 50 görüntüleme

Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği 14. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali 8-16 Haziran 2013 tarihleri arasında yapıldı.
Bir tıp insanı olmadığım halde, doğaya ve insana zarar vermeyen bazı temizlik ve bakım reçeteleri paylaşmak üzere, 9 ve 13 Haziran tarihlerinde ben de oradaydım.
Bu etkinliklerin bir kısmı Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi‘nde gerçekleştirildi. 14 dönümlük bir alanda 2005 yılında açılan bahçeyi henüz görmediyseniz görün derim…

Organik Çileğin Küflenmesi Nasıl Önlenir?

Haziran 12, 2013 | İlk yorumu yapın... | 84 görüntüleme

Özene bezene seçtiğiniz organik çilekler, daha bir gün geçmeden küflenmeye başladı… Verdiğiniz paraya mı yanacaksınız, afiyetle yiyemediğinize mi?


5 yorum:

  1. ne güzel söylemişsiniz ağzınıza sağlık...Yavaş yavaş bende doğala dönüyorum hem kendim hem dünya için....

    YanıtlaSil
  2. Cok faydali bir post olmus.
    Cok tesekkur ederiz
    Hayırlı gunler

    YanıtlaSil
  3. Çoh mantıklı duruyor da, kim yapar, kullanır bilmiyorum.. Rahata alışmışız :)

    YanıtlaSil
  4. güzel konu..olabildiğince uyguluyorum..

    YanıtlaSil
  5. Güzel fikirler yine teşekkürler!

    YanıtlaSil

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)