5 Temmuz 2013 Cuma

Ekolojik dönüşüm başladı...

Dostlar gördüğünüz gibi bu konuya acaip takılmış durumdayım..
Neden çünkü, kendimizin, ailemizin, vatanımızın, dünyanın kurtuluşunun bu olduğunu düşünüyorum.

Hakkında

Derneğin amacı; bireylerde ve bir bütün olarak toplumda ekolojik yaşam bilinci ve duyarlılığı oluşturmak; ve doğa ile uyumlu yaşamı desteklemektir.
Misyon
Derneğin amacı; bireylerde ve bir bütün olarak toplumda ekolojik yaşam bilinci ve duyarlılığı oluşturmak; ve doğa ile uyumlu yaşamı desteklemektir.
Şirkete Genel Bakış
Derneğin amacı; bireylerde ve bir bütün olarak toplumda ekolojik yaşam bilinci ve duyarlılığı oluşturmak; ve doğa ile uyumlu yaşamı desteklemektir.
Açıklama
Buğday’ın amacı, tek tek bireylerde ve bir bütün olarak toplumda ekolojik yaşam bilinci ve duyarlılığı oluşturmak; ekolojik dengelerin geri dönüşü olmayacak hızda bozulması sonucunda ortaya çıkan sorunlara çözüm yolları sunmak ve doğa ile uyumlu yaşamı desteklemek.
Buğday Derneği, çözümün sorunun içinde olduğuna inanır ve çözüm odaklı projeler geliştirir.

* ESAS’lı (Ekolojik, Sağlıklı, Adil, Sür...Devamını Gör
Genel Bilgiler
Buğday hareketi, yaşamını sürdürürken diğer yaşamlarla uyum içerisinde ve ekolojik bütüne saygılı bir toplum hayalini besleyerek sürdürdüğü çalışmalarını 2002 yılında Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği çatısı altında kurumsallaştırdı.





18 yorum:

  1. Çok güzel ve faydalı bir paylaşım. Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşalım arkadaşlar hepimiz daha çok.. Biliyorsunuz yayınlarımda geri dönüşüme ve kendi üretimlerimize çok önem veriyorum.. Hep beraber lütfen bu kıskaçtan kurtulmamızın millet olarak aydınlık günlere çıkmamızın yollarından biri de bu..

      Sil
  2. ELLERİNİZE, GÖZLERİNİZE BU ÖNEMLİ ARAŞTIRMAYI YAPAN BEYNİNİZE SAĞLIK :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıntıdır herkesin ellerine sağlık :)

      Sil
  3. 5-6 tane olumlu işaretim var ama hepsi olmalı galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi olur ise muhteşem ama 5-6 tane de süper :)

      Sil
  4. Son madde çok güzel. Gücümüzü fark ettik sonunda! Farkındalığımızın hep artması dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu farkındalığın artması için birlik olmalıyız

      Sil
  5. Ne kadar çok tekrarlanır ve okunur ise hayatımıza bulaşan bu anlamsız hareket ve varlıklardan o kadar çabuk kurtuluruz diye düşünüyorum..
    Gelin birlik olalım hayatımızı çocukluk alışkanlıklarımıza tekrar taşıyalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veee ekliyorum kiii
      Taşı delen suyun şiddeti değil, damlaların sürekliliğidir..
      Bize bu alışkanlıklar birden bire gelmedi bilinçli yapıldı o zaman aynı bilinç ile yavaş yavaş yok etmeliyiz :)

      Sil
  6. Bu paylaşımlara benimde başlamam lazım. Ne kadar çok duyurulur yayınlanırsa o kadar çok kişiye ulaşılır. Daha çok yeni olduğum için çok takipçim yok ama olsun. Damlaya damlaya göl olur:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çokça paylaşım gerekiyor bu tür beğendiğiniz paylaşımları google+ da herkese açık +1 lerseniz daha çok kişiye ulaşacaktır.

      Sil
  7. bu konuyla ilgili çok uğraşıyorum.yıllardır .öğrencilerime aşılamaya çalışıyorum.sloganım"tükettikçe tükeniyoruz"gücümüzün FARKINDAYIMMMM!hepimiz farkedelim...

    YanıtlaSil
  8. Tüm maddeler dikkatle okununca, aslında ne kadar da önemli olduğunu anlıyor ve kendimize ait bazı özelliklerimizden ne kadar da uzaklaştığımızı görmek mümkün oluyor. Maddelerin hepsi çok güzel ve anlamlı sıralanmış. Çok teşekkürler bu güzel paylaşım için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancığım ben uzun bir süredir bunlar çok dikkat ediyorum tavsiye ederim daha iyi hissedeceksin kendini :)

      Sil
  9. İlk madde çok mantıklı ancak şu varki köylüden iğrenen bir toplum var! nedeninini şöyle anlatayım bana babam anlattı, babam yazları yetiştirdiği sebzeleri lüks sitelerein dış tarafına gidip satar bir bayan domatesleri kendi almak istemiş abbamda bayan herkes seçerse olmaz siz seçerken eziyorsunuz demiş bayanın cevabı ellerini yıkıyormusun vc den çıkınca olmuş babamda onu gittiğin lüks mekanlardaki restoranlara soracaksın demiş, kadının elinden poşeti çekmiş yok sana domates demiş ama üzülmüş bu durumdan pis köylü diye bağırmış kadın Babam yıllarca satışa çıkmamıştı bu olay yüzünden Bababm diye değil ama ben babamı haklı görüyorum gerçektende vc girip ellerini yıkayıp yıkamadığını bilmediğimiz insanların elinden lahmacun, pide yiyoruz nede olsa ateşte mikrobu ölür değil mi? ama köylü diye iğrenip domatesi kendimiz almaya çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyleminde sonuna kadar haklısın fakat bu örneklerin çok olmadığını düşünüyorum hele de organik mamüllere rağbet artınca herkes daha farklı bakmaya başladı

      Sil

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)