15 Haziran 2015 Pazartesi

Kinoa ve chia tarifleri

Çok Fonksiyonlu Taban




Bu taban inanın hayatınızı çok rahat hale getirecek, üstelik binbir türlü de kullanabileceksiniz.

Malzemeler :
1 avuç çiğ badem
1 avuç çiğ kaju
2 hurma
1 tutam tarçın
Hazırlanışı :
Kaju ve çiğ bademi akşamdan suya koyup bekletiyoruz.

Ertesi gün bademlerin kabuklarını soyuyoruz
15 dakika ılık suda beklemiş hurmalarımızın çekirdeklerini çıkarıyoruz
Tüm malzemeleri mikser de karıştırıyoruz
Yağlı kağıt üzerinde istediğimiz şekli veriyoruz
180 derecede ısıtılmış fırına verip, üzeri kızarıncaya kadar (15-20 dakika) pişiriyoruz
Piştikten sonra soğumaları ve sertleşmeleri için üzerleri açık olarak bekletiyoruz
Artısı: Üzerine reçel koyun, kahvaltılık oldu; çayın yanında verin kurabiye oldu, dondurma ve taze meyve koyun ziyafet oldu.

Eksisi: Hemen tütekmeyecekseniz yağlı kağıt üzerinde kapalı kaplarda saklayabilirsiniz, ama nemli kaldıysa buzdolabında yumuşama ihtimali yüksek.

Granola




Gene geç kaldığımız bir tarif aslında ama hem biz hem de bir etkinliğe katılan tüm katılımcıların onayını, beğenisini almış bir tariftir

Malzemeler :
200 gr yulaf ezmesi
50 gr kinoa patlağı
25 gr chia tohumu
50 gr kaju
50 gr badem
50 gr goji berry (veya kuru kayısı)
50 gr ananas ve çilek kurusu (tatlı herhangi bir meyve kurusu olabilir elma vs gibi)
1 yemek kaşığı tarçın
50 gr bal (stevia, akçaağaç şurubu veya tatlandırıcak herhangi bir şurup)
3-4 çorba kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı :
Kaju ve bademleri küçük parçalara kırıyoruz ama toz yapmıyoruz
Kinoa mızı kızgın yağsız tavada sallayarak patlatıyoruz
Goji ve kuru meyvelerimizi ufacık doğruyoruz
Önceden kurutulmuş meyveler hariç herşeyi bir kasede iyice karıştırıyoruz
Bütün malzemeleri alıp pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye iyice yayıyoruz
30-35 dakika önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz, ancak 10 dakikada bir karıştırmayı unutmayınız yoksa yanarlar
Son 5 dakikasında kuru meyveleri içine atmayı unutmayın
Artısı: Baya güzel bir granola oluyor, ama meyveleri daha gösterişli olarak sunmak isterseniz doğrarken çok ince doğramayın hatta hiç doğramasanız da olur çilek gibi küçük olanları

Eksisi: Yanında süt/soya sütü/badem sütü gibi birşeyle servis etmeye alıştırmazsanız misafirlerinizi herkes çatır çutur yiyip bitirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)