3 Aralık 2012 Pazartesi

Çıtır , tatlı, tarçınlı lezzetlerr:)



1 su bardağı su
2 çorba kaşığı esmer şeker
1/2 çay kaşığı tuz
85 gr margarin veya tereyağ
1 su bardağı un
2 yumurta
1/2 çay kaşığı vanilya
Üzeri için,
Tarçın ve pudra şekeri

Öncelikle su,yağ,tuz,şeker,vanilya bir tencere kaynama kıvamına getirilir. Kaynama başlayınca üzerine un eklenir. Hamur tencereden ayrılana kadar ve pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Pişme işlemi bittikten sonra soğuması için bırakılır. Soğuduktan sonra teker teker yumurtalar eklenir. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra hamurumuz hazır demektir. Hamuru sağlam bir torbaya veya krema torbasına alıyoruz. Torbanın ucunu keserek kızgın yağa hamurları sıkmaya başlıyoruz.
Kızaran çıtırlar kağıt havlu üzerine alınıp üzerlerine pudra şekeri ve tarçın eklenerek afiyet ile mideye gönderiliyor:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)