8 Ocak 2013 Salı

Hindistan cevizli çikolatalı lezzetler


Glutensiz Coconut Çikolatalı kurabiye,

.
Malzemeler
  • 2 büyük yumurta akı (4 oz.)
  • 160 gram beyaz şeker (yaklaşık 1 su bardağı)
  • 225 gram yaprak veya rendelenmiş şekersiz hindistan cevizi (yaklaşık 3 su bardağı)
  • 1/2 tatlı kaşığı badem aromalar
  • 1/4 çay kaşığı kaşığı tuz
  • Opsiyonel: 130 gram küçük bitter çikolata (yaklaşık 1 su bardağı)
Talimatlar
  1. Onceden 350 fırın. Parşömen ile hat iki kabartma yaprak.
  2. Büyük bir kase, bir tahta kaşık kullanarak, tamamen karışana kadar çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırın. Karışım yaklaşık üç dakika bekletin. Tekrar karıştırın. Çikolata ekleyin ve iyice karıştırın. Fırın tepsisine bir dondurma kaşığı büyüklüğü kadar malzemeyi dağıtın.15 dakika pişirin ve tepsileri döndürün. Sonrasında 8-12 dakika veya hindistancevizi altın rengi olana kadar pişirin. Eğer hindistan cevizi koyu isterseniz, bir kaç dakika daha fırında bırakın.
  3. Parşomen üzerinde soğumaya bırakan ve hava almayan teneke kaplarda saklayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)