17 Kasım 2013 Pazar

Sinirliyim.. Anlıyor musun?


   
Sinirliyim, Anlıyor Musun?

 Burçlar kötü bir gün geçirirse...

Her zaman hayat size güzellikler sunmaz ya, arada bir sinirlerimiz gerilir. Canımız sıkılır. Herkesin kötü bir günü ve bununla baş etme yolu vardır. Kimi içine kapanır, kiminin dili zehir zemberek olur. Yanında durulmaz bazılarının, kimisi ise yandaş arar. Siz hangi kategoriye giriyorsunuz peki? Öfkeyle kalkıp zararla oturan taraf mısınız?
KOÇ
Pratik zekasıyla yaşamında karşılaştığı her sorunu bir şekilde çözebilen Koç burçlarının hiç mi sorunu yok sizce? Olmaz mı! Onların da bazen işleri istediği gibi gitmeyebiliyor. 
Sağı solu belli olmayan, aniden fevri sözlerle sizi etrafından püskürtebilecek Koç burçlarının kötü bir gün geçirdiğini nasıl anlarsınız:
- Ateşleri hem yüzlerine vurur, hem de boyun ve göğüs bölgeleri kızarır. 
- Burunlarından solumaya başlarlar. Soru sorduğunuz vakit çok hızlı bir şekilde size cevap verirler, cümlenin başı sonu anlaşılmaz.
Hayır, hayır sandığınız gibi tahammülsüz, katlanılmayacak ruh haline bürünmezler. Tam aksine tolere edilmesi normalde imkansız olan konularda gerçekten hoşgörülü davranırlar. Çünkü o anda kafalarını meşgul eden, çıkış yolu aradıkları problemi, kafalarında dağ gibi büyütmekle meşguldürler.
Akışına bırakmak… 
Bir Koç burcu asla kendi hayatına dahil olan konuların başka bir el tarafından kontrol edilmesine izin vermez. Hatta çoğu zaman “Ah be kader, işime karışma artık!” diyecek dahi olur. Yaşamındaki gelişmeleri kontrol eden tarafın sadece kendisi olmasını ister. Fakat gerçekten kötü bir gün geçiriyorsa bazen akışa bırakmanın en iyisi olduğunu düşünür. Çünkü zaten işler istemediği gibi gitmektedir ve bunun kaçınılmaz bir son olduğunu görmüştür. “İstemesen de bazen hayat hükmeder sana…” diyerek olaya nokta koyar ve bir yenisine adımını atar.
Kötü bir gün geçiriyorlarsa tüm duygularını en üst noktada yaşarlar. Mesela böyle zamanlarda kıskanç ve sahiplenici tarafları daha baskın hale gelir. Zaten istediği hiçbir şey o anda istediği gibi olmuyordur, en azından elindekileri sağlama almak ister. Gizemli davranmak onlara göre değildir, ne düşünüyorlarsa “pat” diye söyleyiverirler. Yani onların sinirlendiğini zaten anında anlarsınız.
Koç burcunun kısacası yine sağı solu belli olmaz. Siz iyisi mi nabza göre şerbet vermeye çalışın. Ani tepkileri kırıcı ve sert olsa da, kısa sürede o dalgalı deniz durulacak ve yanınıza gelip orta yolu bulmaya çalışacaktır.


BOĞA
Boğa burçları uyumlu, nazik, sabırlı taraflarıyla ön plana çıkan bir karaktere sahiplerdir. Yani kısacası onlar kötü bir gün yaşıyorlarsa eğer, bunun sebebini önce etrafındaki insanlardan aramak gerekir. Boğalar, genelde hedeflerine yönelik hareket ederler. Onların elini kolunu bağlayan ya da ayağını kaydıracak bir sorun ortaya çıktığında bu onlara gerçekten kötü bir gün yaşatır. 
Peki, toprak grubunun sabit burcunun kötü bir gün geçirdiğini nasıl anlarsınız?
- O sakin insanın içinden başka biri çıkar. Tanıyamazsınız…
- Kesik kesik konuşur, inatlaşır. 
- Çakmak çakmak gözleri “sinirliyim, sakın yaklaşma” der.
Öncelikle zaten kılı kırık yaran, irdeleyici sorgulamalarına bir de şüphecilik eklenir. Çevresindekilerin bir şekilde onunla ilgili kötü bir niyeti olduğunu kapılır. Kısacası etrafındakilere güvenmekten ziyade, kendi gardını kuşanır. Kötü bir gün geçirmektedir zaten, hayat onu hayal kırıklığına uğratmıştır; bir de sizden gelebilecek bir hayal kırıklığını göze alamaz.
Daha da inatçı davranır…
Ağzından bir kelime alamazsınız. Konuşmak, paylaşmak istemez. Hatta bazen o kadar ketumlaşır ki neden böyle davrandığını dahi anlayamazsınız. Ona bir şeyler sormaktan ziyade, eğer yardımcı olmak istiyorsanız etrafında bulunmamanız daha iyi gelir ona. Bir süre sonra aradığınızda, kalbini kazanabilirsiniz.
“Hadi biraz kafan dağılsın bir şeyler yapalım” cümlesi Boğa burcuna işlemez. Ona kafası doluyken bir şey yaptıramazsınız. Her şey yerli yerinde, düzen içerisinde olmalıdır. Kafasındaki kaosu halletmeden hiçbir şeye odaklanamaz.
Ve sözcükleriniz… 
Siz onu motive edici sözler söylemekle uğraşırken, o bir anda bu söylediklerinizi çok yanlış anlayabilir ve incinebilir. Gerçekten çok dikkatli konuşmalısınız. Ne olursa olsun, o sorunu halletmesi Boğa burcu için zaman alır. Siz dışarıdan biri olarak, ona tavsiye vermeye ya da kafasına taktığı şeyin ceviz kabuğunu dolduramayacak kadar küçük bir şey olduğunu ima etseniz dahi, bu onun canını oldukça sıkacaktır. “Bu benim hayatımı ilgilendiren bir konu, tabi ki de önemli” diye içinden düşünerek, sizden, yaratacağı huzursuz sessizlikle intikamını alacaktır.
Size tek tavsiyemiz, oradan uzaklaşmanız. Eğer o gün onun güvenebileceği biri olduğunuzu gösterebilirseniz, bunu da asla unutmaz, hatırlatmakta fayda var!

İKİZLER
“İkizler burcunun canını şu hayatta ne sıkabilir ki? “diye soruyor olmalısınız. Hayır, onlar sadece kötü bir günün üzerindeki etkilerini çok iyi maskelerler. Aslında en çok riskli bölgede duran İkizler burcudur. Yönetici gezegeni Merkür, ona iletişim konularında oldukça aktif bir rol vermiştir.
Bu sorumluluğun üstesinden her zaman gelebilir mi bir İkizler burcu? Bir bakalım gelemediğinde neler oluyormuş:
- Adeta odanın içinde volta atarak yürür, odaya sığmaz dışarı çıkar yine yürür.
- Farklı şeylerle uğraşmaya çalışır, telefona sarılır. Konuşma ihtiyacı hiç bitmez.
- Dikkatsiz ve sakar olur. Yanına sıcak bir şey götürmeyin siz en iyisi…
Bir kere eğer kafasına taktıysa, içi içine sığmaz. Sürekli hareket etmek, kafasını meşgul etmek ister. Böyle bir sorunun gün içerisinde ona engel olmasını hiç istemez. Çünkü bilir, aklına geldiğinde depresifleşecek ve bıkkın birine dönüşecektir. Yani “Hayat zaten akıp gidiyor yahu” düşüncesi bu süreçte onu kurtarmaz. Yok, ı-ıh hiç kurtarmaz…
Tamam, kendini sürekli bir şeylerle meşgul ediyor diyelim. Peki, bu ona yetecek mi? Hayır. Kendine oldukça güvenen İkizler burcu, hatanın kendi tarafından olduğunu pek düşünmez. Ama yaşamında ters giden bir şeyler olduğu fikri bile onları her şeyden alıkoyar. O yüzden ne ile ilgilenirse ilgilensin bir türlü odaklanamaz. Yani istediği kadar kendine başka uğraşlar yaratsın, asla derinlere inemez.
Kötü birine dönüşür, dili zehir zemberek olur. Yargılar. Hem de ne fena! Kafası bozuk anlayın işte…
İkizler burcu zaten tutuğunu koparan, kendi yolunda ağır ağır ilerleyen biri değildir, hiçte olmamıştır. Onlar karşılarına ne çıkarsa bir şekilde ayak uydurmaya bakar ki bunda pek sorun yaşamaz. Kötü bir gün geçirdiklerinde zaten sorunun kaynağını, sebeplerini irdelemekle mantıklı bir sonuca ulaşmakla meşguldürler. Bu yüzden kararlarında tutarlı olmalarını beklemeyin. Çünkü hayat onları beklemedikleri bir yerden vurmuştur, onlar da işi şansa bırakmamak için türlü türlü yollardan geçerler. Hal böyleyken küçük sözlü anlaşmalara bağlı kalacaklarını mı sanıyorsunuz?
Siz onun yanında bulunun ama ona düşünmesi için, kendine fırsat yaratması gerektiğini de hatırlatın. Aksi takdirde bunu fark etmesi biraz zaman alabilir.

YENGEÇ
“Yengeç burçlarının iyi geçen, hiçbir şeyi kafaya takmadıkları bir gün var mı?” diye sorsak yeridir. Zaten oldukça naif ve kırılgan bir yapıya sahiptirler. Hayatın gel- gitleri onları ciddi anlamda etkiler. Belki evden dışarı çıkmadıkları günler, sorunsuz atlattıkları tek günleridir; sakin ve güven içerisinde. Hâlbuki yaşamın kendisi öyle mi? Hoyrat dalgaları ile çarptıkça kırıyor Yengeç’in kabuklarını. 
Peki, bakalım bizim Yengeç neler yapıyor kötü bir gün geçirirken;
- Ortamı terk eder. Net!
- Düşünür, kurar, kendi kendine konuşur; asla sizle konuşmaz.

Dediğimiz gibi hayatın onu gafil avladığı bir günde zaten tüm güvenini kaybetmiş bir haldedir. O anda sorunun üzerine gidip çözüm üretmekten ziyade bir köşesine çekilip düşünmek ister ve yanında kimse olsun istemez. Belki siz onun kafasını koyacak bir omuz aradığını düşünüyor olabilirsiniz ama yanılıyorsunuz. Onun duygularına, iç dünyasına ulaşabilecek biri olmadığı sürece sadece tek başına kalmak ister. Çünkü önce kendi iç huzurunu tekrar yakalamalıdır.
Duygularıyla hareket eder…
Mantığını kullanarak “kötü bir günü nasıl daha iyi hale getirebilirim?” diye düşünmez, çünkü onun yapısı böyle değildir. Karamsar bir yanları da oldukça baskındır. En kötü senaryoyu düşünerek kendilerini üzmeye devam ederler. İç dünyaları içinden çıkılmaz bir düğüm haline gelene kadar uzun uzun düşünüp dururlar. Gerçekçi bir sebebe varıp, stratejik oynamalarını bir Yengeç burcundan böyle günlerde beklemeyin!
Öfkelidir. İçten içe çok öfkelidir aslında. Kırıcı olabilir, ne söylediğini bilmez. O yüzden etraflarında bulunmamanız gerektiğini söylüyoruz.
Ve her zaman ulaşacakları nihai sonuç; kaybolan özgüvenle birlikte, hiçbir şeyi doğru yapamadıkları fikrine kapılırlar. “Neden böyle bir şeyle karşılıyorum, sorun kesin bende” diyerek kendilerini eleştirmeye başlarlar. Yengeç burcu karşı tarafı böyle durumlarda hemen suçlamaz, önce kendini gözden geçirir. Ya da olayın tek sorumlusunun kendi olduğunu düşünür.
Olay tazeyken siz yanında bulunmasınız onun için daha iyi. Belli bir süre sonra işin içinden kendi de çıkamayacak ve dizginleri elinize verecektir. Onu rahatlatacak, mantıklı sebepler söyleyin, daha iyi gelecektir.

ASLAN
Aslan burçları da çabuk pes eden burçlardan biri değildir, gücünün ve sabrının yettiği kadarıyla birçok şeyi idare edebilir. Hatta bunun için epey emek harcar. Fakat işler kontrolden çıktı mı, cümbüşe hazır olun demektir. 
Aslan burcunun kötü bir gününü anlatacak olursak;
- Ah, ah nerede o eğlenceli, komik insan dedirtecek kadar pişman ettirir sizi, nasıl da öfkelenmesine izin verdiniz?
- Bir anda değişir, düşmanı gibi görür karşısındakini.
- Sesi o kadar gür çıkar ki, yanında ses çıkarmak imkansız hale gelir.
- Çok az konuşur, ortamı terk eder.
Akıntıya karşı yüzen Aslan burcu “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış” diye ortalıkta gezine dursun, bazen onun yaşamında da kendi gücünün hükmedemeyeceği gelişmeler meydana geldiğinde yaşadığı sinir harbini tahmin edemezsiniz. Agresiflikleriyle, aslında bu durumun onların canını ne kadar sıktığı tahmin ediyor olmalısınız. Bazen hiç düşünmeden hareket edebilen Aslan burçları da makul sebeplere varma taraftarı değildirler. “Öfkeyle kalkan zararla oturur” onlar için söylenmiş bir cümle adeta. Öfkeleriyle var olan durumu iyice uçuruma sürüklemeye dahi yeltenirler.
İçinde bulundukları durumu dramatik söylemlerle dışa aktarırlar. 
Ama önceden söyleyelim Aslan’ın canı çok tatlıdır. Durumu pireyken deve yapar ve size de öyle aksettirir. Eğer bu durum onun gününü karartıyorsa gerçekten büyük bir meseledir.  Bu kadar “trajediye” gönlünüz dayanacak mı?
Meseleyi çok içselleştirmişse tabii ki fazla paylaşımcı davranmayacaktır. Mesafeli ve soğuk tavrıyla, aslında meselenin onda yarattığı etkiyi maskelemeye çalışır. Yani kısacası eğer sizinle konuşmayı kesiyorsa, mesele gerçekten büyük demektir.
Ve eğer durum üstte bahsettiğimiz bir hale dönüştüyse kafasında şöyle bir fikir vardır. “Hayata karşı mücadelem ve ben”; tam kahramanlık öyküsüne dönüşmeye aday bir hal alır durum. Bu yüzden yalnız kalma istekleri baskındır. Çünkü bu hikayenin kahramanı Aslan burcudur. 
Siz iyisi mi onu kendi mücadelesinin, öfke patlamalarının içinde kendi haline bırakın. Birkaç gün sonra kafası biraz daha rahatladı mı size geri dönecektir.

BAŞAK
Her şeyin en iyisini bilen (kendine göre) mükemmeliyetçi Başak burçlarının yaşamında sorun oluşturabilecek şeylere bakacak olursak; aksilikler, onları çileden çıkarma potansiyeli yüksek insanlar, çabaladıkları halde yolunda gitmeyen işler... Aslında hayatın onlara bir şekilde, zorluklar getireceği fikrine alışkındırlar. Çünkü mücadeleci yanı oldukça baskındır Başakların. Fakat böyle günlerde neler yaptığını kestirmek bazen zor olabilir, çünkü onlar hep bir koşuşturmanın peşindedirler. 
Başak burcu ve kötü bir gün semptomlarına bakacak olursak;
- Önce gözlemler, karşısındakinin niyetini çözmeye çalışır.
- Sonrasında tepkisini ortaya koyar ve geri dönüşü olmayan sözler eder.
- Özellikle pişman olacağı şeyleri yapar ki geri toplama evresi olmasın diye.
- Benzetmelerle konuşur.
- Ağır eleştiriler; akıl dolu, ince ama yerinde eleştiriler!

Bir kere çevresinden uzak duruyorsa, kesin canını bir şeyler sıkıyordur. Ya da kelimeleri fazla sert ve can acıtıyorsa... Çünkü içindeki sorunun sıkıntısı, belli bir süre sonra diline vurur. Hayata karşı öfkelidir, neden bu tarz şeyler onun başına gelir buna hayıflanır. Ve tabii ki, o toleranslı Başak burcundan eser kalmaz. Tek başına kalmayı tercih diyorsa bilin ki sizi sevdiğindendir. Yoksa en ufak bir kelimenizle ortalığı yıkmayacağını bilse, sizi kendinden uzak tutar mı?
Belirttiğimiz gibi, olayların yine kendi başlarına patlamasından dolayı kendi içlerinde bu duruma hayıflanır dururlar. “O kadar mesele ile boğuşuyorum bir bu eksikti” diye düşünürler ki haklıdırlar. Sen o kadar titizlen, özen göster problemler gene hep senin hayatında. Siz söyleyin veba mı bu Başak burcuna?
Evet, Başak burcunun eleştirmekten asla uzak durmayan yanını bilmeyen yoktur. 
Onlar her zaman bir pürüz yakalarlar. Bu sefer esas pürüz kendi yaşamlarında ortaya çıkınca, bu sefer çevrelerine olan eleştirinin dozunu arttırırlar. İç dünyalarında yolunda gitmeyen, akıl sır erdiremedikleri bir şeyler varsa eğer bunun acısını bir yerden çıkarmaları lazım. Tabi ki de başkalarından…
Her zaman yakınınıza geldiğinde, daha konuşmadan etrafınızdaki dağınıklığı toplayan Başak burcu, bu sefer bir koltuğa yığılıp kalıyorsa bilin ki kötü bir gün geçirmiştir. Kafasının içi başka detaylarla doluyken, dikkat ettiği şeylere göz ucuyla dahi bakmaz.
Sizin fikirlerinize güveniyorsa yanında bulunun. Aksi takdirde kelimeleriyle sizi incitmekten hiç çekinmez.

TERAZİ
Öncelikle şunu belirtelim; Terazi burçları iletişimle alakalı sorunlarla pek karşılaşmazlar. Yani şöyle, onlar tarafından yapılan bir hata insanlarla aralarında sorun yaratmaz. Eğer kötü bir gün geçiriyorlarsa, karşılarında insanların onlara hak ettikleri gibi davranmamalarından kaynaklanır. Onun haricinde günlük hayata dair çok olmasa da canlarını sıkabilir. 
Peki, bu güler yüzlü maskesini hiç düşürmeyen Terazi dostunuzun aslında pekte mutlu olmadığını nasıl çözersiniz?
- Asla kaba değildir. Ondan kötü sözler, küfürler duymanız çok zor.
- Gözlemleyerek üstünlük kurmaya çalışır, eksik yönlerinizi pat diye yüzünüze vurur. Ne olduğunu anlayamaz, sinmek zorunda kalabilirsiniz.
- Kibirlidir, asla sizden aşağı bir seviyede olmayı kabul etmez. Bu yüzden sinirliyken de gücün onda olduğunu hisseder. 
Gerçekten oldukça hassaslaşırlar. Bu tarz günler yaşamaya alışkın olmadıklarından durum gözlerinde büyüyebilir. Bu yüzden onlar da tıpkı Aslan burcu gibi dramatik bir bakış açısıyla olayı ele alacaklardır. Fakat bunu tabii ki kendi iç dünyalarında yaparlar. Aslan burcu gibi dünyaya haykırmazlar. 
Terazi burcunun hayata karşı bakış açısı, karakteri onu her zaman aktif, merak eden, keşfeden biri yapar. Ama onu bir yere davet ettiğinizde dahi gelmeyi reddediyorsa bilin ki canı sıkkındır. Çünkü o, kendi kafasını dağıtmak yerine kendi kafasında bu durumla uzlaşmayı seçer. İlk adımı, kendi kafasında meseleyi hallederek atabileceğini bilir. Onun için bir orta nokta bulmak çok önemlidir.
Eğer meseleyi halledemediyse işte burada Terazi burcunun en kötü yanlarından biri ortaya çıkar. Çevresindekileri bu soruna alet etmek isteyebilir, hatta bunu sağlamak için bir takım yalanlar dahi söyleyebilir. Aslında Terazi burcu da oldukça naif bir karaktere sahiptir ve bu tarz sorunlarla sık sık karşılaşmayan bir insan olarak cesur davranamayabilirler. Bu durumu onun çaresizliğine verin. Canı gerçekten sıkılmış olmalı ki sizi de bu duruma alet etmeyi göze alıyor.
Bir de aslında ondan beklenmeyecek bir hareket olsa da, canlarının sıkkın olduğunu gösteren en belirgin hareketlerinden biridir. Terazi burçlarının öfkelerine yenildikleri çok nadir görülür fakat hal böyle olunca sağa sola diyebileceğimiz kadar etrafa saldıran tavırlar sergilerler. Öfkenin insana neler yaptırabileceğinin bilincinde biridir ama onun da sabrının zorlandığı durumlar olduğunu görmek bazen Terazi burcunun uzlaşmacı, anlayışlı tavrını suiistimal eden insanlar için de iyi bir soğuk su etkisi yapar.
Onun için yapabileceğiniz en güzel şey ona dert ortağı olmaktır. Onunla dertleşen taraf bu sefer siz olun. Merak etmeyin size içini dökecektir.

AKREP
Akrep burcunu kötü bir günde görmek mi!!!  Bu kadar sessiz ve derinden giden birini kim, neden rahatsız etmiş olabilir? Tamam, belki duyguları uçlarda gezen biri için, hayal kırıklıkları ve incinmek çokta uzak durumlar olmasa gerek ama Akrep burcu bunların üstesinden gelebilecek kadar güçlüdür de aslında. Eğer onun için bir gün kötü geçiyorsa gerçekten kötü gelişmeler meydana gelmiş olmalı. 
Peki, Akrep burcunun kötü bir günde neler yapıyor, bir bakalım;
- Aşağılamaya başlar, önce irdeler sonra iğneler! 
- Hatırlatır; ona verilen sözleri mutlaka hatırlatır. Bu yüzden ne diyeceğinizi bilemezsiniz. Diğer burçlar içinde en akıllıca savaşa giren Akrep’tir. “Tehlikeli” unvanını da buradan almış olsa gerek.
Onların bu tarz durumlarla baş edebilecek kadar güçlü olduğunu belirttik. Peki, bu durumu sürüncemeye sokan ne olabilir? Tabii ki bir türlü unutmamaları… Akrep burcu kötü bir an geçirdiyse bunu kafasında sürekli baştan sarar, her saniye aklından geçirir. Ve ne yazık ki detayların içinde kayboldukça bir çözüme varmak yerine intikam ateşiyle öfkesini besler. Bu durumdan kurtulmanın yolunu, en acı şekilde bir sonuca vardırır.
Her zaman kendileriyle ilgili bilgileri paylaşma konusunda tedbirli davranan Akrep burçları, bu süreçte de etrafındakilere karşı daha da mesafeli davranır. O kadar ki, gerçekten bir sorunu mu var anlayamazsınız bile. Deyim yerindeyse ağzını bıçak açmıyorsa bilin ki canı fena halde sıkılmış.
Şanslısınız ki onu ele verecek bir yanı daha vardır. Mesela cevap vermekten geri kalamayacağı, hafif de tartışmaya açık bir konu ortaya sunun. Eğer konuşurken ses tonu artıyor ve öfkeleniyorsa bilin ki o gün Akrep burcu kötü bir gün geçiriyor. Susuyorum, hepsi içimde kalsın diye düşünmelerinin sebebi burada yatar. Bir konuşursa susmayacaktır çünkü. Düşünsenize o film kafasında sürekli tekrarlanıyor, bunun etkisindeyken sağlıklı düşünüp, konuşabilir mi sizce?
Filmin kendini sürekli başa sarmasından anlamalısınız ki meseleye ciddi anlamda takılmış durumdalar. Kafalarının içinde daha da büyük bir hal alır olay. Yani kısacası Akrep burcunun kötü bir günü ömre bedeldir.
Onu kendiyle baş başa bırakmak en güzelidir. O bir şekilde kendi yöntemleriyle bu soruna bir çözüm getirecektir. Her halükarda unutmayacağı için size pekte yapacak bir şey kalmıyor.

YAY
Yay burcunun kötü bir günü gerçekten oldukça yürek burkan bir gün olmalı. Bu kadar etrafı düşünen, kendinden açık vermeyen biriyle kötü olduysanız onun kendine acıdığını bilin ve bu durumu çözmeye çalışın. Saplantılı bir şekilde konuya takılır. “Ben sana bu kadar intizam gösterdim, nasıl bana bunu yaptın” der, başkalarını şahit gösterir, hakem arar.
Neşeli, pozitif birinin canı sıkkınsa her zaman incinmemek için geri planda tuttuğu hassas yanına dokunulmuş olmalı. Bazen onun da sabrı taşabilir ve çevresinden uzaklaşabilir ama bunu da yine kimseyi incitmeden yapar. 
Yay burcu dostunuzun kötü bir gün geçirdiğini şıp diye anlamak için okumaya devam edin;
- Politik değildir, nabza göre şerbet vermez. 
- Konuyu mutlaka uzatır; ona açıklama yapın. 
- Yüzünden anında belli eder zaten sinirlendiğini; abartmayı ve kendine acımayı sever.
- Yapılanı hazmedemez, başkalarına anlatmak ister. 
Normalde sizinle münakaşaya girmeyen dostunuz, bir anda tartışmacı bir ses tonuyla bir meselenin üzerinde fazla duruyorsa anlayın ki canı sıkkındır. Çünkü bu sefer meseleye iyimser yaklaşmak dahi kafasına rahatlatmaya yetmiyorsa, hazırlıksız yakalanmış demektir. Bunun verdiği öfkeyle biraz muhalefet bir tavır takınır.
Düşüncesizce ve patavatsızca konuşabilir, davranabilir. Aslında patavatsızlığı aşırı dürüstlüğünden kaynaklanır. Ama canı da sıkkınsa acımasız gerçekleri bir bir yüzünüze vurur. Hayat onu zaten vurmuş, kırmış. Çevresindekilerinin nasıl hissedebileceğini böyle bir günde pek önemsemez desek yeridir.
Ama siz yine de onun bu söylediklerini ciddiye almayın. Bazen sırf öfkesine yenildiği için de gerçekçi olmayan şeyleri ortaya koyabilir. Bu süreçte ansızın söylediklerinin fazla güvenilir şeyler olmadığını baştan belirtelim, sonra sizin de canınız boşuna sıkılmasın.
E, bunu de tetikleyen sebeplerden biri değişken bir ruh haline bürünmesinden kaynaklanır. Sabırsızlık, içi içine sığmama hali onda oldukça fazla görülür. Mesele çözülene kadar süreklilik gerektiren bir uğraşa asla dayanamaz. İstekleri değişir, konudan konuya atlar. Anlayın ki onun için kolay bir gün değil.
Ve normalde affedici davranan yanından eser kalmaz. Onunla ilişkilerinizi yumuşatmak istiyorsanız asla onun için kötü bir günü seçmeyin. Çünkü bahanenizi kabul etmez. Hatta karşılığında sizinle kırıcı konuşmalar dahi yapabilir. O yüzden dikkatli olun.
Yay burcu da böyle günlerde varlığıyla kendine yük oluşturacak insanlardan olabildiğince kaçar ve özgür kalmak ister. Onu sınırlamayın, ne yapmak istiyorsa onu yapsın. Güler yüzlü haline kısa sürede dönecektir zaten.

OĞLAK
Duygularını geri planda tutmayı iyi bilen Oğlak burçlarının kötü bir günü de onların hayata karşı tutumları kadar sert olur. Emek sarf ettikleri bir şeyin tekrar kendini tekrarlaması, bazen kendilerini ifade etmeleri gereken bir noktada sessiz kalmaları… Kısacası direkt insanlarla değil ama dolaylı olarak onlarla olan ilişkileri ciddi anlamda canlarını sıkabilir. İş yaşamına dair bir takım aksaklıklar da günlerini onlara zehir eder. 
Oğlak burcunun kötü bir gün geçirdiği nasıl anlarsınız, bir de bunlara bakalım;
- Pireyi deve yapar, kavga çıkarır ve sesi mutlaka yükselir. 
- Aşağılayıp, hakaret edebilir.
- Kesinlikle sessiz kalmaz, hakkını sonuna kadar arar.
- Abartır, konu dışına çıkıp farklı konulardan da kavga sebebi çıkarır. 
Kendini çok iyi bilen, adımlarını sağlam atan biri olarak işlerin sizin kontrolünüzden çıktığını ve size engel olduğunu düşünün. Gerçekten çok can sıkıcı değil mi? Bireysel hareket etmeye önem veren Oğlak burçları için de bu durum geçerlidir. Kendi ayakları üstünde duran bu burç için yaşamın ona çelme takması gerçekten üstesinden gelemeyeceği noktalara gelebilir. Bu yüzden size karşı da oldukça hükmeder bir tavırla yaklaşabilir. İç dünyasında kontrolünü elinden kaçırdığı bir şeyler zaten vardır, en azından çevresindekiler üzerinde hüküm sürmek ister, her ne kadar yanlış düşünse de…
Tolere etmez. Hata kabul etmez.
Artık bir hata yapılmış ve o böyle bir gün yaşamaya maruz kalmıştır. En ufak bir hataya daha müsamaha gösteremez. Dediğimiz gibi tedbirliliğinden yapar bunu. Anlayın ki canı sıkkın, artık daha fazla sorun istemiyor. Gitmeyin üstüne..
Ve tabii ki bu tedbirliliği, karamsarlıkla birleşince alın size kötü senaryolar. Kafasında kurar da kurar. Yeni hatalar daha olacağını düşünür. Onu böylesine kahin rolü üstlenmesinden kimse kurtaramaz. Böyle olmadığını görene kadar kafasında yıkım, felaketler asla sona ermez.
Umutsuzdur. Hayatın onun fazla üstüne gittiğini düşünür, eli kolu bağlanır sanki. Hayatında titizlikle hareket eden biri olarak bu durum onun da aşamayacağı noktaya geldiyse gerçekten kendini kötü hisseder.
Huysuzluğundan da anlayacağınız gibi çevrenizdeki Oğlak burcu zor bir gün geçirmektedir. Söylediklerinizle onu hiçbir şekilde ikna edemeyeceğinizden, ona gerçekten değer veriyorsanız sessizliğini koruyun bu sefer de bu sessiz arkadaşınız konuşsun.

KOVA
Kova burçları da yaşama özgün, yenilikçi bakış açılarıyla ilk adımda yaşamdaki kötü gelişmelerle kendi yöntemleriyle bir şekilde başa çıkıyor gibi gözükseler de aslında bu onların sadece “umursamıyorum” maskesidir. Aslında ciddi anlamda hassas bir tarafları vardır özellikle etrafındaki insanların onlara karşı olan tepkilerine karşı… Bir de basmakalıp, onları sınırlayan şartlar canlarını sıkar. 
E onların hayatının her anını yakalayacak değilsiniz ama az sonra okuyacağınız belirtilerle onun kötü bir gün geçirdiğini kolaylıkla anlayabilirsiniz;
- Çok konuşur, uzatır da uzatır. Hatta karşısındakini konuşturmaz.
- Umursamaz davranırken bir de bakmışsınız ağzından zehir zemberek laflar çıkıyor. Sabır, sabır, sabır… Ve Bom! 
- Dikkatleri üzerine çekmek için olayı abartmayı da ihmal etmez.
Eğer çevresi tarafından bir darbe aldıysa, kendini korumaya alır.  Her an tetikte gibidir. Halbuki zeki Kova burçlarının ani darbelere çokta iyi karşılık vereceğini herkes bilir. Eğer onun bu kadar rahatsız olduğunu görüyorsanız anlayın ki iç dünyasında huzuru kaçmıştır.
İnanmayacaksınız ama gerçekten hiç gerçekçi düşünemez. Evet, evet Kova burcundan bahsediyoruz. Hayalperest yanı oldukça baskın olan Kova burçları kötü bir gün geçiriyorlarsa, yine durumun ciddiyetine uygun olmayan şekilde düşünmeye koyulurlar. Bunu biraz gerçeklerden ufak bir kaçış olarak da değerlendirebilirsiniz aslında. 
Çaresiz olduğunu görebilirsiniz. Çünkü çözüm üretememiştir ve olay onun canını sıkacak bir noktaya gelmiştir. Her zaman olayları farklı noktadan yakalayan bakış açısı bile onu bu durumdan kurtaramamıştır. Yani kısacası elindeki son koz da tükenmiştir.
Sinirlidir ve bunu herkese göstermek ister.
Daha acımasız, daha eleştirel, daha vicdansız! Kendini onarabilmesi için kimseye acımaması ve bireysel hareket etmesi gerekmektedir.
Siz onu bir noktaya çekmek isteseniz de o gene istediği gibi davranacaktır. O yüzden bırakın biraz kendini tekrardan yenilemek ve aranıza dönmek için dilediği gibi hareket etsin.

BALIK
Balık burcu, asla materyalist olmayan derin bir bakış açısına sahiptir. Yani hayatın acımasız gerçekleri onun peşini asla bırakmayacaktır. Onun kendi elleriyle ördüğü o güvenlik duvarını aşıp, onu rahatsız eden bir şeyler olmalı ki canı böylesine sıkılsın. 
Onun kötü bir gün geçirdiğini zaten kolaylıkla anlarsınız ama siz gene de bir göz atın;
- Ağır konuşur, net bir şekilde tavrını ortaya koyar. 
- Mesafeli ve soğuk görüntüsü sakinliğinden değil; öfkesini içinde tutma çabasından gelir. 
- Eğer sinirine hakim olamıyorsa duyguları ile vücut dili birbirine karışır. Dengesiz hareketleri olabilir, mimiklerini kontrol edemez.  
Aslında gerçekten kolay aldanabilen bir yapıya sahiptir Balık burcu. Olayları çift taraflı ele almaz, karşı tarafın söylediğine güven duyar. Bu zamanlarda ise bu durumu daha çok abartacaktır. Çünkü oldukça bıkkındır, söylenenleri değerlendirecek ruh haline sahip değildir. Bu yanının belki geçirdiği kötü günü atlaması için beyaz yalanlar söyleyerek kullanabilirsiniz. Tabii sonradan onun canını acıtmayacak yalanlar olmasına dikkat edin.
Balık burcu diğerlerinin aksine gerçekten yanında biri olsun ister. Ona sözleriyle, gücüyle destek verecek birine sıkı sıkı yapışır. Çünkü kendini savunmasız hisseder. Eğer Balık burcu dostunuz birlikte vakit geçirmeniz konusunda daha ısrarcı davranıyorsa buna ihtiyaç duyduğu bir gün yaşıyordur.
Balık burcu hep pembe bulutlarda yaşar. Karşısına bir sorun çıktığında bile görmezlikten gelmeye çalışır ama bu da bir yere kadar. Bu yüzden tam anlamıyla sorun onu içine çektiğinde gerçekten çok duygusal davranabilir. Sebepleri göremez, çözüm üretme süreci de bir o kadar uzar.
Kendi çöküşünü hazırlayan tek kişi bu süreçte yine kendisi olur. Yani biraz da bunu bildiği için sizinle bir arada olmak konusunda ısrarcı davranır. Görüyorsunuz işte onun tek ihtiyacı olan sizsiniz. Tek yapmanız gereken ona tüm içtenliğinizle yakın davranmanız.


4 yorum:

  1. Vayyyyyyn yay burcuyum, ve beni bu kadar iyi ifade eden bir burc yorumu okumamistim bu gune kadar:)) Noktasindan, virgulune kadar dogru bir analiz:)) Kizgin oldugumda hep derim zaten: sevenlerimi allahim gazabimdan korusun diye :))

    YanıtlaSil
  2. Yengeç burcuyum ve birebir beni anlattın :))

    YanıtlaSil
  3. sanırım ben tüm burçların kızgın haliyim.
    ooof nedir bu ya.
    ne zaman düzelicem ben:-)

    YanıtlaSil

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)