BULAŞIK MAKİNESİNDE TURŞU !!!!
"yok artık" dediğinizi duyar gibiyim..
Bir kısmınızın da "ben bunu duymuştum" veya "bunu ben de yapıyorum" dediğini tabii.. .
Sonuç: Süperrr..
Afiyet olsun..
Malzemeler:
Lahana dışında herhangi bir malzeme (taze fasulye, kornişon, biber, havuç, vs..) çünkü lahana sülfür içerir ve bu nedenle aşırı gazlı bir sebzedir. Normal turşu yöntemleriyle yapılırken, bir yandan her gün kapağı açılır, gazı kaçırtılır ve suyu azar azar yenilenir, kısacası bu yöntemle olmaz)
Bildiğiniz ölçülerle kalın tuz ve sirke
Benim ölçülerim ise 800 ml.lik klasik boy kavanoza 1 çorba kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke. Bir büyük boy kavanoz için iki katı ölçü yapabilirsiniz.
Dilerseniz aralara sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı
Kavanozu doldurmak için su
Yapılışı:
Malzemelerinizi yıkayın. İster bütün, ister doğrayarak, ister tek çeşit, ister karışık olarak kavanozlara ağzına bir doldurun.
Üzerinden yavaşça tuzunu ve sirkesini ekleyin.
Ağızlarına temiz sıfır kapakları sıkıca kapatın ve hepsibitene kadar işlemi tekrarlayın.
Boş bulaşık makinenizin içine kavanozları sıralayın (alt sepet-üst sepet farketmez)
Bulaşık makinenizi en uzun ve en sıcak programında çalıştırın.
Programın sonunda oldukları yerde soğutun ve çıkarın.
Aynı gün bir kavanozu denemek için açın ve tadın. Tadından büyük ihtimalle memnun kalacaksınız ama biraz daha çekse daha iyi olur diye düşünüyorsanız, birkaç gün sonra tüketebilirsiniz.
Bu yöntemle turşularınız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline gelir. Yani uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz
Alıntı..
yok artık dedim :) kesinlikle denemek gerek.. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilAfiyet olsunnnn :)
SilPratiklik diye buna denir. Çok teşekkürler. sevgiler
YanıtlaSilSevgi, saygı bizdennn :)
SilFırınımı yoğurt makinesi olarak kullanıyorum ama bulaşık makinesinde turşu yapmak aklıma gelmemişti :)
YanıtlaSilAslında çok mantıklı; Eskiden büyük kazanlarda kaynatılırdı, sonra düdüklü tencerede yapanlar olduğuna göre bulaşık makinesinde haydi haydi olur, hem daha çok kavanoz alır.
Ellerinize sağlık.
Alıntıdır efenimmmm :)
SilSevgiler :)
Valla dedim yani yok artiiiikkkkkk diye. Ama gordum ki varmis artikkkk. Paylasim icin tesekkurler :)
YanıtlaSildetayları okumadım, ilgi alanım değil turşu. çok istersem alır yerim. turşuyla ilişkim bu kadar:)))
YanıtlaSilama bugünlerde sıklıkla görüyorum. dün ablamla konuşurken turşu yaptğını söyledi hemen bulaşık makinesinde yapabileceğini söyledim, şok geçirdi. duymamış sanırım. aç internetten araştır bulursun mutlaka. bugünlerde en çok paylaşılan konu dedim. hemen bu linki göndereyim ablama:)
en popüler konuyu paylaştğın için sağol:))
sevgiler
Eşim anlatmıştı, çok mantıklı :)
YanıtlaSilCok cok sasirdim hatta şok oldum:) Cok faydali bir bilgi yuzlerce teşekkür:)
YanıtlaSilSevgiler :)
SilKornişon çıksın mutlaka deneyecegim.Bilgi paylaşımı için teşekkürler.
YanıtlaSilRica ederim :) Sizi takibe neden allamıyorum ?
Sil:)))) bayıldım süper:) pinterest hesabınız var mı?
YanıtlaSilMerhaba Hoş Geldiniz :)
Silhttps://www.pinterest.com/beniyisimi/
Size bir ipucu google a "beniyisimi" yazmanız durumunda bütün hesaplarıma ulaşabilirsiniz :)