11 Aralık 2014 Perşembe

Yaptım oldu :) Bal kabağı çorbası..


Aşağıdaki görselleri dolaştığım yabancı sitelerden birinde gördüm veeeee kendi kafama ve damak zevkime göre bu çorbayı yapmaya karar verdim. Sonuç ise tek kelime ile muhteşemmmm :)
Yarım kilo kabağı suda haşladım.
Haşladığım suyu süzmeden el blendırı ile sos haline getirdim.
Başka bir tavada zeytin yağında soğan ve sarımsakları soteledim biraz da salça 
veee sonra iki lezzeti buluşturdum. Biraz da içine süt ekledim :)
Sonuç dediğim gibi muhteşem oldu :)

Sevgilerimle 


* Bal kabağı beta karoten açısından son derece zengindir. 
Beta karoten en iyi antioksidanlardan bir tanesidir.
* Kalp hastalıklarından korur.
* İyi bir kanser savaşçısıdır.
* İçerdiğ Karotoneidler sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir 
ve pek çok hastalığa yakalanma riskini azaltır.
* Kolesterol ve kan basıncını dengeler
* Bağırsak hareketlerini düzenler.
* Bal kabağı en iyi anti-enflamatuar olarak bilinen antioksidanlardan beta- karoteinin kaynağıdır. 
Bu madde damar çeperinde kolesterol birikimini önler. 
İçerdiği potasyum da kan basıncını dengeleyerek hipertansiyon riskini azaltır
* İltihaplanmaları önleyici ajanlar içerir.
* Prostat sağlığını korur.
* Depresyonu hafifletiyor.
* Yaşlanma sürecini yavaşlatır
* Çok iyi bir A vitamini kaynağıdır. A vitamini deri ve hücre yapısı için en önemli vitamindir. 
Göz ve görme sağlığı bu vitamine bağlıdır. 
Araştırmalar A vitamininin akciğer ve ağız içi kanserlerini önlediğini de gösteriyor.
Bal Kabağı Zayıflatırmı  ?
* Çok düşük kalorili olması nedei ile kilo vermeyi kolaylaştırır.  
Bal kabağının kalorisi oldukça düşüktür. 
Diyete yardımcı olan mineraller ve posadan zengindir.
 Kilo kontrolü programlarında bu özellikleriyle iyi bir seçenektir.
Bal Kabağının Kalorisi
100 gram bal kabağı 26 kalori içerir, doymuş yağ ve kolesterol içermez.







15 yorum:

  1. Bende dun yaptim farkli bir tarif ( Sahrap Soysal'in tarifi ) Balkabagi corbasini. Cok begendik biz, denemenizi tavsiye ederim. Bir daha ki sefere sizin tarifi deneyecegim 😘👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsunnnn :) Ben yerken biraz kimyo bir miktar limon ve üzerine ince kıyım maydanoz ekledim süper oldu :) Diğerini de denemek lazım hemen bakacağım. Beni en çok ilgilendiren besin değeri olduğundan ve daha önce hep tatlı olarak hayatımda bulunmasından dolayı değişiklik yapmak istedim :)
      Çünkü artık şeker yok..
      Gluten yok.. :))

      Sil
  2. Hmmm, nefis görünüyor yalnız. Bebekken oğluma yaptığım çorbaya katardım ben de kabak. Ama kendimize böyle eni konu hiç yapmamıştım. Bi deneyelim o zaman. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin pişman olmayacaksınız :) Garantisi bennn :)

      Sil
  3. Ben de bebeğim için almayı düşünüyordum. çünkü ben de tatlısından başka yememiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalarını okuduktan sonra yapmak lazım bence de :)

      Sil
  4. tatlısı gibiyse müthiştir.
    bana çok sert geliyor, kesemiyorum. doğranmışını bulursam denemek isterim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlısının kokusunu almamak için kimyon kullandım ben. Siz de sevdiğiniz bir baharatı kullanabilirisiniz :)

      Sil
  5. Afiyet olsun. Bende farklı tarifle yapıyorum . Kabağı haşlayıp blendırdan geçirince varsa biraz krema veya süt kaymağı ilave ediyorum. Süt ile de kıvamını açıyorum. Az karabiber ve muskat katıyorum. Bunuda deneyebilirsiniz. Oldukça lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğan, sarımsak ve baharat hastası olduğumdan sizin tarifiniz bana sanırım biraz sakin gelir :) Afiyetler olsun :)

      Sil
  6. Adaşım merhaba kabak tatlısına bayılırım ama çorbasını hiç yemedim . Çok güzel anlatmışsın bu durumda denememek olmaz değil mi :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Zeynep mutlaka dene mutlaka :)

    YanıtlaSil
  8. Denemek lazım. Çok severim bal kabağını.

    YanıtlaSil

Hoş geldiniz.. Katılımınız için çok teşekkür ederim..
Siz iyisimi yine gelin bekliyorum :)